15 Mayıs 2013 Çarşamba

DERTLİ,KEDERLİ ŞEKERLER SINIFININ YAPTIKLARI

         PEK BİR DERTLİYİZ SINIF OLARAK, YARDIMCI ABLAMIZ İŞİNDEN AYRILMAK ZORUNDA KALDI, SEBEP OKULUN ANASINIFI PARASININ KALMAMASI

OKULUMUZDA AMAN AMAN İZMİR'İN EN İYİ DEVLET OKULLARINDAN BİRİYMİŞ. (MADDİ DESTEĞİ YOK AMA)

VELİLERİNİN ÇOĞU BİLGİLİ KÜLTÜRLÜYMÜŞ

         SORUN NERDE PEKİ SÖYLEYEYİM HEMEN MÜSADENİZLE ANASINIFI AİDATININ YATIRILMAMASI

      -AMAN EFENDİM FALANCA ŞAHIS YATIRMADI BEN NEDEN  YATIRAYIM,

      -ANASINIFLARININ GENEL TOPLANTISINDA BEN İMZAMI ATMADIM, KABUL ETMEDİM AMA SINIFIN HEPSİ YATIRIRSA YATIRMAK ZORUNDA KALABİLİRİM (AYNEN BÖYLE BİR CÜMLE KURULDU)

      -BİRDE HOCAM DURUMUM YOK DİYEN VELİLER YAHU YA TEK ÇOCUK  YA SONRADAN OLMUŞ İKİNCİ ÇOCUK (KENDİ SINIFIM İÇİN SÖYLÜYORUM) BABANIN İŞİ İYİ.HAFTASONU TATİLİNDE YAZLIĞA GİDİLİYOR AMA (GERÇEKTEN DURUMU OLMASA İDAREMİZ ASLA ANLAYIŞSIZ DEĞİL, SES ÇIKARTMAZLAR BİLE)

     TABİ TEŞEKKÜR ETMEDEN  DE GEÇEMEYECEĞİM BİR GRUP VELİM VAR Kİ HOCAM ÜZERİMİZE DÜŞEN NEYSE YAPALIM.ÇOCUKLARIMIZ MAĞDUR OLMASIN DİYEN SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRİP,ÇEVRESİNİ DE TEŞVİK EDEN KİŞİLER.

     KAFA ŞİŞİRMİŞKEN TAM OLSUN BU VELİLERİM SENE BAŞINDAN BERİ BU AY NELER ÖĞRENDİK PEKİŞTİRELİM? BU HAFTA Kİ AİLE KATILIM ETKİNLİĞİMİZ NE? FAALİYETLERİNDE DE SÜREKLİ ÇOCUKLARININ YANINDA İDİ.

      HIMMM BİRDE ŞUNU SÖYLEMEDEN EDEMEYECEĞİM AYLIK AİDAT DEĞİL 1 KERELİĞE MAHSUS ÇOK CÜZİ BİR MEBLAĞ. BİR SENE İÇİNi 3 AY EN ASGARİ AYLIK TUTARINI ÖDÜYORLAR AYLIK ÜCRET ALSA OKUL, ARTIK GERİSİNİ SİZLER DÜŞÜNÜN

EEE YARDIMCI ABLA GİDİNCE OLANLAR OLDU MESELA
-ÇOCUKLARIN TUVALETE GİDİP GELMESİ (WC AZICIK UZAKTA SINIFIMIZDAN)
-TERLEDİKLERİNDE KIYAFETLERİNİN DEĞİŞMESİ
-TOPLU FOTOKOBİ ÇEKMEK BİLE PROBLEM MAALESEF
-EN BASİT ÖRNEĞİ ÖĞRETMENİN OLUR DA TUVALETİ GELİRSE NE OLACAK ÇÖZÜM BASİT GÜN BOYU TUTACAK YA DA BIRAK GİTSİN:)
-SINIFIN TEMİZLİĞİ (YARIM GÜNDE 3-4 KEZ SİLİNEN SINIF ARTIK BİR KEZ SİLİNEBİLİYOR)
-BESLENME SAATİ VE ARA ÖĞÜNÜ SAYMIYORUM BİLE
 

BU ALINTI SANIRIM İYİ OLUR
Ücretin AlınmasıMadde 37- (DeğiĢik: 20/02/2006-26086 - 06/09/2008-26989 s.R.G) Okul yönetimi, velilerden alınan aylık ücret için bankalardan birinde hesap açar. Veliler, kendileri ile yapılan sözleşmeye göre, çocuklarının aylık ücretini her ayın 15 ini takip eden ilk üç iş günü içinde banka hesabına yatırarak dekontunu okul yönetimine teslim eder. Banka olmayan yerleşim birimlerinde aidatlar, grup öğretmeni tarafından velilerden belge karşılığında alınır ve tutanakla okul yönetimine teslim edilir. Okul yönetimince o ay içinde bankadaki hesaba yatırılır. Yaz aylarında yapılan eğitimde velilerden o yıl için tespit edilen ve alınan aidat miktarı kadar ücret alınır.

(DeğiĢik: 27/10/2007-26683 s.R.G) “Eylül ve haziran aylarında okulun eğitime açık olduğu günlerin ücreti alınır. Yarıyıl tatilinde ise aylık aidat tam olarak tahsil edilir. 15 gün ve daha uzun süreli rapora dayalı devamsızlıklar ile yangın, doğal afet, salgın hastalık, iklime dayalı olağanüstü durumlarda; mülkî makamların ve hıfzıssıhha kurulunun gerekli görmesi ve aralıksız 15 gün veya daha fazla süre ile eğitime ara verilmesi durumunda, önceden alınan ücret bir sonraki ayın ücretine sayılır.”

Bünyesinde ana sınıfı bulunan her derece ve türdeki okullarda velilerden alınan ana sınıfı aidatları, bu Yönetmeliğin 36 ncı maddesinde belirtilen esaslar doğrultusunda asgarî düzeyde tespit edilir ve sadece ana sınıflarının ihtiyaçlarında kullanılır.

Aylık aidatlar, velilerin istekleri dışında topluca tahsil edilemez. Belirlenen ücretin dışında kayıt için velilerden ayrıca ücret alınamaz.
Velilerden alınan ücret, hiçbir şekilde amacı dışında kullanılamaz.” 

ÇOK YAZDIM SIRA YAPTIKLARIMIZA GELSİN DEĞİL Mİ?




 
 
ÇALIŞMA KİTAPLARIMIZ BİTTİ HEM DE NİSAN SONUNDA GÜLE OYNAYA YAPTIK,BİTİRDİK TATİL KİTABI ALALIM DEDİM, FAKAT BİR VELİ ŞARTMI DİYE SORDU BENDE İNSANIM KIZDIM VEEE FOTOKOBİLERE KALDI ÇOCUKLARIM

ARTAN KALAN EVALARDAN DONDURMA YAPTIK.
 




ARTAN KEÇE VE EVALARLAR KIZLAR YORGAN İĞNESİ KULLANARAK KOLYE VE BİLEKLİK YAPTILAR. ŞİPARİŞ ALINIR :)





YIL SONU YAKLAŞTI TÜM ARTANLARDAN SANAT ETKİNLİĞİ YAPALIM.
UĞUR BÖCEKLERİNİ BİR ARA KESMİŞTİM BESLENME LİSTESİNİ SÜSLEMEDE KULLANAYIM DİYE, ÇİÇEKLERDE KARTONA ÇİZİLMİŞ ÖYLECE BEKLİYORDU.
 




YİNE ARTAN MALZEMELERDEN ETKİNLİĞİMİZ
 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder